Vi tillverkar ett stort sortiment av både bröd och konditorivaror

Läs mer

Bröd

Bröd

Saffransbröd

Nu är det dags för vårt smörbakade saffransbröd igen. Vi använder bara saffran av högsta kvalité som vi kokar i sockerlag och låter stå och dra i ett par månader. Vid deggörningen låter vi sedan degen få vila länge, så att saffranssmaken hinner komma till sin rätt. Det är därför vårt saffransbröd smakar så mycket. "Saffran, som kommer från pistillmärken i saffranskrokus, är den dyraste av alla kryddor. Det krävs minst 100 000–150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna ett kilo torkad saffran." (Wikipedia) För att översätta detta till lite mer begripliga siffror får man räkna lite. Om man använder vårt recept för saffransdeg så räcker ett kilo saffran till cirka 1.000 kg deg. Det betyder det går åt 100-150 blommor till ett kilo deg och att det till våra sextiograms lussekatter går åt cirka 7-8 krokusar per katt. Det är nåt att bita i!

Vårt goda matbröd

Det finns oändligt med brödsorter, en del med frukt, andra sötade med honung eller sirap, grova osötade surdegsbröd eller grova sötade bröd typ danskt rågbröd. Varje dag har vi en sötad och en osötad limpa. Förutom det vita brödet som bakas dagligen, så varieras det övriga brödsortimentet. Inför helgerna brukar vi även baka stora bröd som vi säljer på vikt. Vi bakar även en del mycket goda matbröd, som vi jäser med surdeg i stället för med jäst, t.ex Grand Blanc. Om Du undrar vilken dag just Ditt favoritbröd bakas eller har frågor om hur mycket bröd som beräknas till en bjudning, ring och tala med vår butikspersonal. Tel: 08-647 18 99. Alla våra limpor går att få i halvor. Eller kanske en singel-limpa.

Vårt utbud av kaffebröd

Det dagliga utbudet av smörbakat kaffebröd är vetekransar med olika fyllningar, några med smörfyllning och andra med mandelmassa. En omåttligt populär kaffekaka vi har är Dovrekakan som är gjord på en vetedeg som även innehåller ägg. Kakan är sedan fylld med en kräm gjord på smör, florsocker och vanilj. Naturligtvis bakar vi även wienerbröd, wienerlängder och styckebröd såsom muffins, bullar, munkar och mycket mycket annat. Vid större beställningar, ring gärna några dagar i förväg.